Smartphone videotraining

Davidson profielfoto

Davidson

Smartphone Videotrainer

Leer professionele video’s maken met je Smartphone. Met één apparaat filmen, monteren en publiceren op internet en social media. De mogelijkheden waren nooit zo laagdrempelig en jij kan het ook!

Door de ontwikkeling van social media is de inzet van online videocontent in de afgelopen jaren enorm gegroeid. Zowel privé als professioneel is video niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Voor de marketing van een bedrijf, dienst of product of als hulpmiddel voor interne communicatie of verslaglegging. Waar in het verleden video vooral werd gebruikt om te informeren, wordt video anno nu voor uiteenlopende doelen ingezet. Denk hierbij aan het versterken van de eigen merkwaarden of klantbeleving en het oproepen tot actie en aanzetten tot interactie met volgers. Met vaak een veel grotere impact en een breder bereik dan andere middelen.

Naast de bedrijfsmatige toepassing is smartphone video vooral ook een middel die het voor iedereen mogelijk maakt om een eigen verhaal vast te leggen en deze te delen met een publiek. Steeds vaker wordt het maken van een eenvoudige video als basisvaardigheid verwacht. Door de kwaliteit van hedendaagse smartphones zijn de mogelijkheden om op een eenvoudige manier kwalitatieve video’s te produceren toegenomen. De inzet van de eigen smartphone met beperkte randapparatuur is dan de weg. En jij kan dit ook!

Smartphone videotraining

Voor wie is het?

Tijdens de Smartphone videotraining leer je hoe je zonder film- of video achtergrond toch een professionele video kan maken. De training  is voor iedereen die hiermee aan de slag wilt toegankelijk. Van jonge talenten en studenten tot ondernemers en professionals in journalistiek, communicatie, onderwijs, zorg, woningbouw, vrijwilligerswerk, overheid en nog vele andere sectoren. De redactie (radio, tv, online), communicatieafdeling, mediabedrijf, event bureau, newsroom of kanalen van de sport of hobbyvereniging en nog veel meer.

Je ontwikkelt het inzicht, het vertrouwen en de vaardigheden om goede video’s te maken met behulp van een smartphone. Het bedenken van een basisidee, het werken met techniek, filmen en monteren van je video en handige tips voor succesvolle publicatie van jouw video. Dit kan je allemaal verwachten.
Een werkwijze waardoor je snel, kostenefficiënt en passend bij jouw communicatievraagstuk aan de slag kunt!

Meld je direct aan

Davidson Rodrigues organiseert maandelijks trainingen in het Centrum van Rotterdam. In de basistraining ga je als cursist in twee dagdelen aan de slag. Kennisoverdracht gebeurt door middel van theoretische uitleg, inspiratie door te kijken naar bestaand en eigen materiaal, interactie en feedback en training van de vaardigheden filmen/monteren door het doen van opdrachten. Uit te voeren in duo`s of zelfstandig.  Na aanmelding ontvang je meer informatie over de inhoud en benodigdheden voor de cursus, en wordt je aanmelding bevestigd.

Trainingaanbod

1. Basistraining – twee dagdelen
De basistraining duurt twee dagdelen (3,5 uur) waarin er gewerkt wordt aan filmen, monteren en video storytelling. Theorie, praktijk en persoonlijke begeleiding van cursusdocent. Als cursist ontvang je een cursus reader en begeleiding op afstand. (voor en na de training)  Verder ontvang je apparatuuradvies of kan je deze aankopen. Inclusief koffie, thee en basislunch.

2. Gevorderde training – vier dagdelen
In twee aanvullende dagdelen (3,5 uur) wordt er verdieping geboden op de gebieden: storytelling, montage, script en draaiplan ontwikkeling, interviewen, social video en het inrichten en werken met eigen huisstijl. Maatwerk is hierbij mogelijk!

3. Incompany training
Voor een groepstraining op locatie van de eigen organisatie is er de Incompanytraining. Met één of twee cursusdocenten, van basis tot gevorderd niveau. Maatwerk en meer informatie op aanvraag.

4. 1-op-1 training
Voor een individuele training op traject is er de 1-op-1 training.
Maatwerk en meer informatie op aanvraag.

Selecteer een training en meld je aan voor één van de onderstaande data. Je keuze zal tevens ook de startdatum zijn van een eventuele meerdaagse training. Bij een Incompany of 1-op-1 trainingen is de startdatum in overleg.