DRM

Over DRM

DRM creëert en produceert concepten, maakt tv- en videoproducties en leert je hoe dit zelf te doen.

DRM staat voor Davidson Rodrigues Media en is het bedrijf van zelfstandig mediaproducent Davidson Rodrigues. Het bedrijf is gevestigd in Rotterdam, Nederland en daarnaast actief in Porto Novo, Cabo Verde en Lissabon, Portugal. Oprichter Davidson startte in 2010 zijn activiteiten op het gebied van mediaproductie. Als creatieve producer bouwde hij door de jaren heen veel ervaring op in de gebieden: conceptontwikkeling, mediamanagement, eindredactie en de productie en realisatie van videocontent. Journalistieke videoproducties in opdracht van omroepen en online videoproducties in opdracht van organisaties in de publieke sector, MKB ondernemers en culturele organisaties. Sinds 2016 is Davidson actief als smartphone videotrainer, in zijn trainingsprogramma leren mensen zonder film- of video achtergrond op eenvoudige manier een professionele video maken.

Over Davidson

“Mijn kracht ligt in mijn veelzijdigheid en optimistische aard. Door mijn gedrevenheid weet ik mijn omgeving te inspireren, ben ik een aanjager en duik ik vol overgave in projecten. Als communicator maak ik graag verbindingen met mensen en sta ik met plezier en vol overtuiging voor een team of een groep.

Ik ben ervan overtuigd dat online video’s impact moeten maken en er tegelijkertijd goed uit mogen zien. Vorm en inhoud gaan voor mij dus altijd hand in hand. Met aansprekende videoproducties de maatschappij positief beïnvloeden is waar ik mij op toeleg. In opdracht of autonoom. Daarbij ben ik altijd heel nieuwsgierig naar de laatste technologische ontwikkelingen. Hoe kunnen producties sneller, eenvoudiger en creatiever? Toen ik op het spoor kwam van mobiele journalistiek en smartphonevideo werd ik hier zo enthousiast over dat ik mij hierin inmiddels volledig heb gespecialiseerd. Video’s maken is niet alleen meer weggelegd voor een kleine groep mensen. Iedereen kan het!”

Mediamanagement

Davidson is sinds 2013 werkzaam voor de publieke omroep OPEN Rotterdam. Tegenwoordig is hij coördinator externe producties en verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van alle extern gefinancierde content (o.a. televisieproducties, online videoproducties en locatie-uitzendingen) en de aansturing van het productieteam met jonge journalisten, mediamakers en eindredacteuren. In zijn loopbaan bij de omroep heeft hij uiteenlopende verantwoordelijkheden gehad.
Als eerste coördinerend redacteur/eindredacteur (2013) startte hij met het opzetten van en leiding geven aan het jonge redactieteam van de radio en tv uitzending.

In het team van OPEN Rotterdam kon Davidson experimenteren en pionieren met Mobiele journalistiek (2015). Als trainer, coach en eindredacteur deed hij veel ervaring op met smartphonereportages. Het team van OPEN Rotterdam pionierde in mobiele journalistiek. Van het uitzenden van honderden smartphonereportages tot het streamen van meercamera registraties gemaakt op smartphones tijdens grote evenementen. In 2016, 2017 en 2019 is Davidson aanwezig bij het internationale congres over mobiele journalistiek MoJoCon in Ierland.

Door de jaren heen deed Davidson veel ervaring op in het werken met jonge talenten. Als begeleider van talenten in de OPEN Rotterdam & FunX Summerschool (2015), als projectleider van MORE Prins Alexander (2017), een project waarin een groep vrijwillige burgerjournalisten begeleid en opleid worden tot mobile reporters, en OPEN Vlogger (2018), een vlogkanaal waarvoor de omroep cocreatie aangaat met vrijwilliger vloggers uit Rotterdam. Voor de regionale omroep Rijnmond werkte Davidson twee seizoenen als projectleider van het Rijnmond Talentlab (2020). Na nominaties in 2015 en 2016 is OPEN Rotterdam in 2017 en 2021 uitgeroepen tot
Lokale Omroep van het Jaar.

“De jury vindt OPEN Rotterdam de meest originele omroep en blijft onder de indruk van hun mobiele journalistiek en de burgerjournalisten die zij opleiden in de wijk. OPEN Rotterdam is dé trendsetter in  lokaal omroepland.” — Vakjury van de koepelorganisatie NLPO (2017)”

Als hoofdredacteur a.i. (2020 en 2023) is Davidson eindverantwoordelijk voor alle redactionele publicaties en uitzendingen van OPEN Rotterdam
. 

Spreken en netwerk

Davidson treedt regelmatig op als spreker voor organisaties en groepen in heel Nederland. Als spreker is hij te boeken voor inspiratiesessie of presentaties over mobiele journalistiek en smartphone videoproductie, de moderne videoredactie, talentontwikkeling in de media en werken met vrijwillige burgerjournalisten zonder traditionele journalistieke of media-achtergrond. Samenwerken? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Vanuit zijn netwerk en lidmaatschappen van Club 25  en Film Platform Rotterdam zet Davidson zich actief in voor maatschappelijke doelen in Rotterdam. Van de promotie van de stad en zijn voorlopers tot het verstevigen van het lokaal filmklimaat in Rotterdam. Daarnaast is Davidson actief op Santo Antão, Cabo Verde en Lissabon, Portugal.